søndag den 29. august 2010

En fucking flink Irmapige


I dag oplevede jeg det store, forkromede overskud i Irma. En far bakser forbi kassen med barnevogn foran sig. Tager imod varerne, som kører ned af båndet. Deriblandt 2 pakker toiletpapir.

Irmapigen: 'Det er altså ikke køkkenrulle, det der'.

Hun nikker mod hans hånd: 'Jeg så bare, at der stod køkkenrulle på din indkøbsseddel. Det dér er toiletpapir'.

Den stressede far ser et øjeblik uforstående ud på pakkerne. Så bryder han ud i et kæmpe smil: 'Ej, tak skal du ha'! Hvor er det overskudsservice.'

Og hvor er det også fucking flinkt.

3 kommentarer:

 1. Jeg synes at dit projekt er skønt!
  Tiltrængt!
  og meget tiltrækkende!
  Imodsætning til navnet på dit projekt....
  ....som udstråler alt andet end tiltrækningskraft, overskud og elegance.
  Forstår ikke danskernes fascination af fucking. Jeg hører det brugt hele tiden, som erstatning for meget bedre og mere fantasifulde danske ord....jeg hører det brugt som pausesignal i en samtale og hvad det fortæller mig om folk, er underskud....i modsætning til dit budskab og projekt....
  Hvorfor Fucking Flink?

  SvarSlet
 2. Jeg forstår meget bedre efter at have hørt interviewet i Vita, for jeg stod også lidt af på navnet. Men omvendt tror jeg også at der er flere, der nok skal finde interesse i "missionen" med det navn, end hvis det var Værs'artig ;-)

  SvarSlet
 3. @Anna: Jeg ved det, jeg er selv lidt beklemt ved brugen af 'Fucking' (jeg har små børn, og overfor dem må jeg jo forklare, hvorfor far må mande, når de helst ikke skal). Men det er for at give projektet noget kapow. Flink er ligesom 'rar' og 'jovial' blevet et bovlamt ord. Det gider vi desværre ikke mere. Så for at få folk med, skulledet have noget halløj. Og noget andet: De flinke handlinger virker endnu bedre, hvis det ikke bare er traditionelle Emma Gad-handlinger (selv om det stadig er en forrygende idé at holde døren, hilse respektfuldt, etc.). Er man flink med idérigdom og kreativitet - det er dét, jeg mener ved også at give det noget kapow - så bliver flinkheden noget vi har det umådeligt sjovt med. Tror jeg. Håber jeg!

  SvarSlet