onsdag den 18. maj 2011

Fucking Flinkt Folketingsvalg

Det dirrer i kroppen på det politiske Danmark. Eksperterne spår og spår. Lige om lidt, siger man, vil Løkke udskrive valg.

Derfor trækker Fucking Flink i valgdragten. Måske i al for god tid. Er det tilfældet, tager vi dragten af, viser hud henover sommeren og iklæder os dragten igen, når valget bliver udskrevet til efteråret.

Men på skal den. For vi skal gøre noget ved vores valg.

I dag har vi sendt dette brev til valgets folketingskandidater:

__

Kære Kandidat,

Først og fremmest: Tak for at du gider. Det er ikke for børn, det du stiller op til. Vi kan kun gætte os til, hvor meget det kræver og hvor hårdt det bliver. Så tak for at du overhovedet vil.

Om lidt er der valg. Ingen af os ved hvornår. Men vi får et valg. Og vi har et valg.

Vi kan få en ærlig debat. I en sjov og engagerende valgkamp. Hvor det store spørgsmål ikke er, hvad du og dine modkandidater kan gøre for jeres vælgertal. Men hvad I sammen kan gøre for Danmarks fremtid.

Et valg handler om, hvor befolkningen vil sætte sit kryds. Men du og dine kolleger har også et valg om, hvordan I vil afholde valgkampen.

Skal vi ikke prøve noget nyt? Og for alvor gøre valgkampen til demokratiets fest?

Fucking Flink vil hjælpe med at flinke folketingsvalget til. Derfor er der her 5 fif til et Fucking Flinkt Folketingsvalg. Vi håber de kan være en hjælp.

Vi laver også en film-stafet, hvor alle I politikere kort kan fortælle, hvordan I vil gøre Folketingsvalget Fucking Flinkt. Vil du være med, så sig til.

Har du lyst til at bladre i Fucking Flink-bogen, så sig det også og vi sender dig en pdf. Og følg ellers vores aktiviteter på http://bit.ly/fuckingflinkfacebook og www.fuckingflink.dk

Folketingsvalget 2011. Lad os gøre det Fucking Flinkt.

Og hey: Hav et rigtig godt valg!

Kærlig hilsen,
Fucking Flink

P.S. Kender du en kandidat, som ikke har fået denne mail, må du meget gerne være flink og sende den videre. Tak!



5 fif til et Fucking Flinkt Folketingsvalg 2011

#1 Vær et fyrtårn

Et valg handler ikke om dig, men om Danmark. Spørg derfor ikke, hvad du kan gøre for dine vælgertal, men hvad du kan gøre for vores lands fremtid.

#2 Vær nøgen

Vær dig selv, ikke en valgplakat. Vi vil høre dig og din sag, ikke spindoktorens spidsfindigheder. Ærlighed er ærefuldt.

#3 Konflikt = ukvikt

Det kan godt være, at 'heja! – heja! – heja!'-slåskampene trækker mange tilskuere i skolegården. Det er bare ikke dér, de fremsynede løsninger bliver skabt. Journalister og spindoktorer: Stop med at tromme til konflikt hele tiden.

#4 Flinkt brok

Politikerne slår tonen an for, hvordan vi danskere skal tale. Akkurat som børn adopterer den måde, deres forældre taler til hinanden på. Mindre snavs, mere selvironi. En politisk debat behøver ikke blive en verbal slåskamp.

#5 Overrask os

Et valg er alvor. Men hvorfor ikke også sjovt, uventet og underholdende? Vi har mange kanaler at vælge imellem. Gør valget til noget, danskere bare må være med til.

__

Vi har også besøgt Indenrigsministeriet. Se filmen her. Og hey: Der kommer mere.

Sådan en valgkamp bliver jo ikke flink af sig selv, vel?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar